Cristina Vlad
După ce a fost expusă pentru prima dată într-o expoziție de gală de la Muzeul Național Cotroceni, Palatul Prezidențial, lucrarea “Octombrie Roșu”, semnată de Trandafir a plecat la Veneția unde este expusă zilele acestea la Santa Fosca, o clădire din centrul istoric al orașului.
Expoziția din care face parte a fost organizată de galeria Cluj Art, din România în colaborare cu D’E.M. Venice Art Gallery din Italia și face parte din a 59-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, unul dintre cele mai importante evenimente de artă din lume, propunându-și să aducă laolaltă nume sonore ale picturii contemporane românești și italiene.
Lucrarea “Octombrie Roșu” este o lucrare de pandemie, cum însuși artisul o mărturisește. O lucrare care înfățișează teama, moartea și izolarea care ne-au cutremurat pe toțiîn timpurile absurde ale pandemiei.
Paleta cromatică a lui Apele, stilul figurativ clasic ajută la construcția unui vast fir narativ care prinde personajele cu veleități mitice din lucrare într-o compoziție rigidă ce emană teamă, izolare, încordare.
Evenimentul se desfășoară în perioada 4-22 august, galeria fiind dechisă zilnic colecționarilor, iubitorilor de artă dar și turiștilor care vor să îi treacă pragul.
“Galeria de Artă D’E.M. Venice Art Gallery din Veneția împreună cu colaboratorii/partenerii săi vă învită la o nouă emoție de trăit, un eveniment de neuitat în centrul istoric al Veneției. In fermecatoare Santa Fosca, imobil cu o vedere splendidă spre Grand Canal, perfect pentru un eveniment de neuitat organizat de D’E.M. ‘Visând la Veneția”, expoziție ce dezvăluie o bogată colecție de artă clasică și contemporană reunind nume mari naţionale și internaționale cu lucrări de sculptură, fotografie și artă plastică, dezvăluind fascinantul univers creativ, complexitatea formelor noi și cercetarea continuă în ritm cu evoluţia vieţii.” Elena Petras Duleva, Manager D’E.M. Venice Art Gallery.