În septembrie toate drumurile artelor plastice duc la Vâlcea, mai exact la Casa de Vinuri Dr Miu, care va fi gazda unui eveniment artistic de amploare națională. Timp de 3 zile, artiști din toate colțurile țării se vor strânge în frunte cu celebrul pictor Laurențiu Popa, supranumit și Rembrandt de România, pentru a picta, expune și socializa pe tărâmurile minunate ale viilor.

Este vorba despre un colocviu artistic al Uniunii Artiștilor Liberi din România, mișcare ce își propune să strângă sub tutela sa artiști români din mediul neacademic și să îi ajute să evolueze, să expună și să participe la evenimente comune, într-un mod asemănător cu o școală de pictură din alte timpuri. Punctul forte al acestor artiști este tehnica vechilor maeștri, predată cu sârg de maestrul Laurențiu Popa care studiază și practică aceasta veche tehnică a lui Rembrandt de mai bine de 30 de ani și pe care o împărtășește cu drag discipolilor săi.

”Ne propunem să creem împreună o școală de pictură bazată pe minunată tehnică a marilor maeștri, în special a lui Rembrandt. Sub Uniunea Artiștilor Liberi am ținut multe evenimente în locuri deosebite din țară, iar oamenii sunt atrași și ne urmează în număr din ce în ce mai mare, ne urmăresc în mediul online și ne încurajează în demersul nostru. Ne-am dori de asemenea, atât eu, cât și discipolii mei, să reînviem această veche tehnică și să îi dăm o nouă însemnătate în contextul artistic actual destul de vag.”

Întâlnirea de la Drăgășani va debuta vineri, 27 septembrie a.c. la conacul Casei de Vinuri Dr Miu, situat între vii, pe una din terasele de vest ale Oltului, într-un cadru mirific ce oferă o priveliște extraordinară atât asupra viilor, a Oltului dar și a întregii văi, până departe, la Drăgășani. Culesul strugurilor, mirosul îmbătător de toamnă, mustul dar și pastramele sfârâinde, focul în șemineu și recitalurile chitară vor fi factorii stimulatori de creație a artiștilor pe întreaga perioadă a weekendului.

Gazda acestui colocviu, dr Mircea Miu, colecționar și iubitor de artă la rândul său se declară onorat a fi promotorul unui eveniment de asemenea amploare.

Dr Mircea Miu, owner Casa de Vinuri Dr. Miu

“Încă de când am construit aici, pe aceste meleaguri istorice, mi-am dorit ca acest loc să fie parte din tradiția și identitatea zonei și mai ales să își găsească locul propriu în istoria locală și de ce nu, chiar în cea națională. Mă simt onorat să pot sprijini și găzdui un eveniment de asemenea amploare al Uniunii Artiștilor Liberi și cred că această colaborare cu maestrul Popa și bunul prieten Trandafir, care a făcut posibilă prezența artiștilor aici, va fi una de durată! Ne dorim ca această cramă să devină un reper demn de luat în seamă, un loc de întâlnire al tuturor artiștilor din orice domeniu”, ne-a relatat dl dr. Miu, înaintea evenimentului.

Dezvoltându-se rapid ca o comunitate ai cărei membri sunt strânși legați între ei atât de pasiunea pentru artă dar și de o prietenie deosebită, Uniunea artiștilor liberi își propune numeroase evenimente în viitorul apropiat, printre care și o expoziție comună cu lucrări ale membrilor participanți la colocviile artistice ale maestrului Laurențiu Popa.