Expoziții

13 octombrie 2023

ARTIȘTI LA PALATUL CULTURII: EXPOZIȚIE DE EXCEPȚIE SUB CONDUCEREA LUI VIOREL TRANDAFIR

Intre 13 octombrie si 13 noiembrie Palatul Culturii din Dragășani a fost martorul unei eveniment artistic de excepție, sub îndrumarea meticuloasă a talentatului pictor Viorel Trandafir. Expoziția a reprezentat un efort colectiv al unor artiști remarcabili, care au adus laolaltă o varietate captivantă de opere în fața publicului din Vâlcea. Vernisajul a marcat începutul unei luni pline de explorare și admirare a frumuseții artistice.
Cu participarea a zece artiști notabili, printre care Diana Mitulescu, Geliona Schiopu, Iulia Iliescu, Irina Ionescu, Dragos Popescu, Gabriel Medvedov Rotomeza, Ana Edu, Simona Elena Tacu, și Irina, expoziția a adus în prim-plan diversitatea expresiilor artistice. Acești creatori au împărțit publicului lor emoții, gânduri și viziuni, creând o punte între lumea lor interioară și cea a spectatorilor.

Un moment special în cadrul expoziției a fost revenirea în țară a solistei de muzică ușoară Otilia Scriminț, care recent a cântat în deschiderea Galei de Modă Milano Fashion Week la Milano. Prezența sa a adus o notă de eleganță și rafinament evenimentului, reconfirmând conexiunea strânsă dintre artă și muzică.
Partenerul principal al evenimentului, Crama Magureni, a oferit invitaților o experiență deosebită prin degustarea unor vinuri ecologice deosebite, produse în Podgoria Dragășani. Aceasta a fost o oportunitate pentru vizitatori să descopere și să aprecieze nuanțele și aromele unice ale vinurilor locale.

Atmosfera festivă a fost completată de un recital de vioară și pian susținut de Marcel Lica și Marius Iosupescu, aducând o notă muzicală subtilă și armonioasă în cadrul expoziției. Acești muzicieni talentați au contribuit la crearea unei ambianțe magice, consolidând impresia că arta în toate formele ei poate să vorbească la nivelul sufletului.
Expoziția a fost deschisă timp de o lună atât prin tur ghidat pentru grupuri, care au avut privilegiul de a primi informații detaliate despre lucrările expuse, cât și pentru publicul larg, în timpul programului normal. Această abordare a permis oricui să se bucure de frumusețea și diversitatea creațiilor artistice prezentate.

În memoria vizitatorilor rămâne nu doar colecția uluitoare de opere de artă, ci și atmosfera unică creată de această expoziție. Oamenii au avut ocazia de a interacționa direct cu artiștii preferați, schimbând impresii și păreri într-un cadru deosebit. Cu această expoziție, Palatul Culturii din Dragășani a devenit un sanctuar al artei, unde creația și admiratorii ei se întâlnesc și se împletesc într-o simfonie de culoare, formă și emoție.


6 iulie 2023

“Autoportret” expoziție organizată de Galeria Arhiva de Artă la Muzeul Literaturii Române

Galeria Arhiva de Artă alături de Muzeul Național al Literaturii Române, în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, vă invită joi, 6 iulie 2023, ora 17.30, la sediul muzeul din Calea Griviței 64-66, la vernisajul expoziției colective AUTOPORTRET.

În cadrul expoziției, care va fi deschisă în perioada 4 – 28 iulie 2023, vor expune peste 60 de artiști care și-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susține cauza copiilor din medii defavorizate din Centrele E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române.


Lucrările artiștilor contemporani participanți sunt mai mult decât niște portrete, un studiu anatomic pe o tematică cu un înțeles dintr-o lume de dincolo de expresie, o poartă către ceea ce nu se vede doar privind propria imagine. Autoportretele sunt realizate în cuțit de paletă, acuarele, cărbune, uleiuri, metaloplastie,  diferite structuri și ceramică.


Picturile artiștilor se caracterizată printr-o concentrare recurentă asupra portretului din prim-plan și prin utilizarea culorilor nerealistice, a tonurilor închise, reci sau vibrante, care amintesc de imaginile reflectate, ce ne poartă în toate perioadele vieții artiștilor, de la tinerețe până la maturitate. Astfel, se poate observa trecerea anilor peste chipurile artiștilor. Figurile portretizate sunt surprinse în atitudini absente și contemplative, ele părând să fie plasate într-un timp și spațiu contemporan.

24 februarie 2023

LUMINI ȘI UMBRE-EXPOZIȚIE DE ARTĂ ORGANIZATĂ LA GALERIA CLUJ ART

Imagini de la expoziția pe care am organizat-o pe 24 februarie la galeria Cluj Art din Cluj. O atmosferă extraordinară în compania unui public numeros venit special să ne cunoască personal artiștii expozanți prezenți și să le admire lucrările. Mulțumiri prof. univ. dr. Dorel Găină pentru modul deosebit cu care a curatoriat această expoziție, mulțumiri Cluj Art și nu în ultimul rând publicului clujean.
Calde mulțumiri de asemenea partenerului nostru principal, Fermei măgureni pentru Vinurile LACRIMI DE LUNA care au fost o adevărată încântare în cadrul evenimentului.
Lucrarea mea participantă a fost de această dată „Capul Botezătorului” care a fost bine primită de publicul clujean și care a ramas acolo într-o renumită colecție privată.

5 februarie 2023

Artiști vâlceni la Palatul Culturii

Un eveniment de excepție organizat de data aceasta chiar de pictorul Trandafir îmăreună cu alți 12 artiști vâlceni care au expus timp de o lună pe simezele palatului Culturii din Drăgășani. Referințe în Revista artiștilor români contemporani

6 august 2022

Criticul de artă italian Siro Perin despre lucrarea Octombrie Roșu la în cadrul Bienalei de la Veneția

LUCRAREA „OCTOMBRIE ROȘU” EXPUSĂ LA VENEȚIA ÎN CADRUL EDIȚIEI CU NUMĂRUL 59 A BIENALEI DE ARTĂ

După ce a fost expusă pentru prima dată într-o expoziție de gală de la Muzeul Național Cotroceni, Palatul Prezidențial, lucrarea „Octombrie Roșu”, semnată de Trandafir a plecat la Veneția unde este expusă zilele acestea la Santa Fosca, o clădire din centrul istoric al orașului.
Expoziția din care face parte a fost organizată de galeria Cluj Art, din România în colaborare cu D’E.M. Venice Art Gallery din Italia și face parte din a 59-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, unul dintre cele mai importante evenimente de artă din lume, propunându-și să aducă laolaltă nume sonore ale picturii contemporane românești și italiene.
Lucrarea „Octombrie Roșu” este o lucrare de pandemie, cum însuși artisul o mărturisește. O lucrare care înfățișează teama, moartea și izolarea care ne-au cutremurat pe toțiîn timpurile absurde ale pandemiei.
Paleta cromatică a lui Apele, stilul figurativ clasic ajută la construcția unui vast fir narativ care prinde personajele cu veleități mitice din lucrare într-o compoziție rigidă ce emană teamă, izolare, încordare.
Evenimentul se desfășoară în perioada 4-22 august, galeria fiind dechisă zilnic colecționarilor, iubitorilor de artă dar și turiștilor care vor să îi treacă pragul.
„Galeria de Artă D’E.M. Venice Art Gallery din Veneția împreună cu colaboratorii/partenerii săi vă învită la o nouă emoție de trăit, un eveniment de neuitat în centrul istoric al Veneției. In fermecatoare Santa Fosca, imobil cu o vedere splendidă spre Grand Canal, perfect pentru un eveniment de neuitat organizat de D’E.M. ‘Visând la Veneția”, expoziție ce dezvăluie o bogată colecție de artă clasică și contemporană reunind nume mari naţionale și internaționale cu lucrări de sculptură, fotografie și artă plastică, dezvăluind fascinantul univers creativ, complexitatea formelor noi și cercetarea continuă în ritm cu evoluţia vieţii.” Elena Petras Duleva, Manager D’E.M. Venice Art Gallery.

7-25 noiembrie 2022

Artă Românească – Expoziție de artă la Senatul României

Coperta acestui eveniment a fost chiar lucrarea pictorului Trandafir Muzeul Viei și vinului prezentă în expoziție.
Eveniment organizat de Galeria Arhiva de Artă în parteneriat cu Senatul României și Societatea Română de Cruce Roșie.

22 iunie 2022

Palatul Prezidențial Cotroceni- Muzeul Național-File de istorie

Muzeul Național Cotroceni găzduiește expoziția „File de istorie”, organizată de Galeria Arhiva de Artă, în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Având scop caritabil, expoziţia reunește 53 de artişti care şi-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susţine cauza copiilor din Centrele EGAL ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România. „File de istorie” este o expoziție de pictură, grafică și sculptură, unde aveți ocazia să vedeți ilustrații din perioada războiului: nave maritime de război, cai, soldați în uniforme, personal sanitar al Crucii Roșii, călugărițe îngrijind soldați, precum și laboratorul de bacteriologie de pe câmpul de luptă. Totodată, proiectul expozițional este un omagiu adus semnatarilor actului de înființare a Crucii Roșii Române: regina Maria, Irina Câmpineanu, prima femeie aleasă în funcția de președinte al Crucii Roșii, dr. Carol Davila, generalul Cerchez, dar și celor care și-au însușit misiunea Crucii Roșii și au îndeplinit-o cu devotament și altruism. Lucrările sunt semnate de 53 de artiști, unii consacraţi, alţii, tineri, aflaţi la început de drum. Criticul de artă Liliana Popa este de părere că expoziția îmbină armonios istoria cu misiunea Crucii Roșii Române, iar „expoziția îl face pe privitor să vadă dincolo de lucrări și să intre în atmosfera altor timpuri, și asta nu doar pentru că portretele sunt expresive, ci pentru că sunt surprinse în ipostaze caracteristice, de exemplu bucuria, dar și tristețea din ochii reginei Maria, fermitatea lui Ionel Brătianu, chipul hotărât al lui C. A. Rosetti, meditația din privirea doctorului Carol Davila, noblețea chipului Irinei Câmpineanu, cea care a înființat Crucea Roșie a Femeilor Române și care a mers pe front să îngrijească răniții, alături de Eliza Cantacuzino și chiar de regina Maria”. Expoziţia poate fi vizitată până în data de 8 iulie, zilnic, în intervalul orar 12:00-16:00, numai cu programare, fie la numărul de telefon 021/317.31.07, fie prin e-mail la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro.

4 martie 2022

Universitatea de Arhitectura și Urbanism Ion Mincu București – Arhitectura Citadină

Galeria Arhiva De Artă, impreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București, are placerea sa va invite la expozitia de pictura intitulata „ARHITECTURA CITADINA”, expoziție cu scop caritabil in beneficiul Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Expoziția își propune să prezinte și să aducă în prim-plan, într-o selecție inedită, modul în care pictori transpun pe pânze, metaloplastie si sculptură, arhitectura națională și internatională. Proiectele „Galeriei Arhiva De Artă” sunt caritabile constând in expoziții ce promovează cultura, arta si ajutorarea copiilor nevoiași din centrele E.G.A.L ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România, în urma strângerii de fonduri si a donațiilor. Prin acest proiect ne-am gândit, să aducem o bucurie atât artistului expozant cât si vizitatorilor, ce vor călca pragul Universitații de Arhitectură si Urbanism Ion Mincu, prin reunirea artiștilor contemporani, la secția de grafică, desen, acuarelă si sculptură, special create pentru a incânta ochii vizitatorilor. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri 4 martie 2022, incepând cu orele 17.00, în incinta Universității de Arhitectură si Urbanism „Ion Mincu” București. Desfășurare expozitie: 01-21 martie 2022 la galeria UAUIM din strada Academiei nr. 18-20, 010014, București.

18 ianuarie 2022

Teatrul Național București-Coregrafia Artistului

Începând cu data de 18 ianuarie 2022, Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național “I.L. Caragiale” găzduiește expoziția Coregrafia Artistului organizată de Galeria Arhiva de Artă* în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România**. Expoziția, organizată în scop caritabil, reunește peste 40 de artişti care şi-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susţine cauza copiilor din Centrele E.G.A.L ale Societații Naționale de Cruce Roșie din România. Organizatorii s-ar bucura de susținerea acordată acestui proiect, inclusiv prin participarea cu donații sau sponsorizări a celor care doresc acest lucru. Noua expoziție cuprinde o selecție de portrete ale unor artiști români consacrați din teatru, cinematografie și din lumea muzicală. Urmărind portretele expuse în acestă expoziție, întelegem cât de mult a însemnat pentru fiecare dintre artiștii expozanți transpunerea pe pânză a chipului actorului sau a solistului preferat, personalități care i-au marcat copilăria și viața.Lucrările sunt realizate în tehnici diverse: ulei pe pânza, acrilic, cărbune, metalo plastie – elemente și materiale ce releva preocupările artiștilor pentru studiul artei. Expoziția va rămâne deschisă până în 10 februarie 2022 și va avea următorul program de vizitare: de luni până duminică între 11.00 – 18.00!

18 iunie 2021

Palatul Bragadiru – România interbelică

Expoziție colectivă de artă plastică organizată în incinta Palatului Bragadiru de către galeria Arhiva de Artă în colaborare cu Societatea Română de Cruce Roșie. Curator Ingrid Stegaru

23 mai 2021

Muzeul Național Al Țăranului Român – Artă și Tradiție

Artă și tradiție – expoziție organizată de galeria Arhiva de Artă în colaborare cu Societatea Română de Cruce roșie în incinta Muzeului Național Al Țăranului Român

1 mai 2021

Palatul Parlamentului, Tablouri cu Suflet

Galeria ArhivaDeArta alaturi de KinetoBebe, organizează în luna Mai 2021, expozitia caritabila de arta plastica intitulata TABLOURI CU SUFLET 2021, aflata in incinta Palatului Parlamentului, in Centrul International de Conferinte, Sala de Expozitii Constantin Brancusi.

22 ianuarie 2021

Art Today- Din nou pe simezele madrilene

O nouă ediție a expoziției Art Today pe simezele galeriei Ekka&Moor Art din MAdrid, Curator Adina Titrea Moldova-Vincente Herrero Hecca

1 ianuarie 2021

“Romanian artists in international galleries” Madrid

“Romanian artists in international galleries”, Eka & Moor Art Gallery, Madrid – Spania organizată în colaborare cu galeria de artă română Cluj ARt. Curator Vincente Herrero Hecca & Nana Morar

28 decembrie 2020

Dreams Reality, Expoziție de Sărbători, Viena Austria

Dreams Reality, Expoziție curatoriată de Adina Titrea Moldova, organizată de Sărbători în Viena, Capitala Austriei.

5 noiembrie 2020

18+ Galeria Cluj Art Cluj, Napoca

În zbuciumul întâmplărilor actuale din jurul nostru, deoarece înțelegem faptul că omul este o ființă bio-psiho-socială, galeria Cluj Art vă propune să pășiți într-un univers în care relaxarea și buna dispoziție sunt la ele acasă. Vineri, 16 octombrie 2020, ora 19:00, Galeria Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr. 4 Pentru că arta merge cel mai bine cu un pahar de vin, veți avea ocazia să degustați sortimentele cramelor Moldovei, cei care sponsorizează acest eveniment. Vor expune artiști de renume din toată țară, precum: Butușină Alice, Buzea Flavius Tiberiu, Chiobaș Lupu Victoria, Ciucă Ramona Ioana, Chiseliță Mihai, Csata Helga, Dan Vera, Dragoș Mădălina, Drăghici Felicia, Găină Dorel, Kun Gyorgy, Man Ioana, Nicola Corina, Pădurean Alexandra, Pop Teodora, Predică Eugenia, Pușcaș Cristina, Saraci Vasile, Stoienescu Elisabeta, Trandafir Viorel, care ne vor oferi o perspectivă originală și dezinvoltă asupra a ceea ce înseamnă nuditatea artistică.

12 septembrie 2020

“Art TODAY”, Eka & Moor Art Gallery, Madrid – Spania

Expoziție de grup cu artiști români pe simezele Galeriei Eka&Moor Art Galerry in MAdrid Spania. Curatori Adina Titrea-Moldova și Vincente Hecca.

18 septembrie 2020

Salonul de toamnă al artiștilor plastici

18 septembrie – 2 octombrie 2020, ora 18:00, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr. 4 Intrarea liberă Salonul de toamnă al artiștilor plastici – expoziție de pictură Expoziția de pictură Salonul de toamnă al artiștilor plastici, număra peste 120 de lucrări a 68 de artiști din toate colțurile țării, care pot fi admirate la galeria Cluj Art. Evenimentul este organizat de galeria Cluj Art, fiind prima expoziție care deschide sezonul artistic de toamnă. Curatori vor fi Camelia Moritz, artist plastic și Dorel Găină, profesor universitar doctor la Universitatea de Arte și Design, Cluj-Napoca. Cluj Art își propune să promoveze pe toți cei care au potențial și doresc să se facă remarcați pe scena artistică, fie că dețin studii în domeniu sau nu. De aceea, în cadrul Salonului vor încânta privirea și simțurile publicului și 4 tineri artiști cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani. Aceștia merită să fie încurajați să continue să creeze și să-și fructifice potențialul pe care au demonstrat că îl au, astfel că va fi organizat un spațiu dedicat în exclusivitate lor pe perioada desfășurării Salonului de Toamnă. „Cu toții am simțit, mai mult sau mai puțin, schimbările ce au avut loc în ultima perioadă, iar arta a făcut ca această realitate dură să fie mai suportabilă. Dorim ca prin acest eveniment să ajutăm la conștientizarea importanței artei și a artiștilor în viețile oamenilor, dar și aducerea împreună a culturilor personale ale fiecărui artist și să ajutăm la formarea punților culturale prin care să promovăm arta.”, a declarat Eugen Moț, proprietar al galeriei ClujArt.

1/1/2019

Muzeul Național al Satului – Artă și tradiție 2020

Artă și tradiție 2020- Eveniment de tradiție organizat în incinta Muzeului Național al satului Dimitrie Gusti de către Galeria Arhiva de Artă, curator Ingrid Stegaru.

3 decembrie 2019

Tablouri cu suflet – Teatrul Național București

Galeria Arhiva de Artă în colaborare cu Asociația KinetoBebe și doamna Elena Luminița Radu au onoarea să vă invite la vernisajul Expoziției caritabile Tablouri cu suflet din data de 3 decembrie 2019, la ora 17.30, gazda fiind Teatrul Național I.L. Caragiale. Expoziția caritabilă Tablouri cu Suflet reunește peste 40 de artişti care şi-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susţine cauza copiilor cu dizabilități, de aceea am fi onorați și încântați de susținerea acordată acestui proiect prin participarea dumneavoastră directă, prin donații sau sponsorizări. Prin acest proiect aducem împreună o bucurie copiilor care sunt nevoiți să își petreacă lunile, sau poate chiar anii copilăriei în centrele de terapie. Acolo se joacă, citesc, învață, râd și plâng, fac primii pași, spun primele lor cuvinte și se bucură de fiecare clipă alături de terapeuți și părinți. La evenimentul Tablouri cu Suflet va fi curator alături de artiști și criticul de artă Pavel Șușară, care ne asigură că nu este ușor să pictezi fie un peisaj, portret sau natură statică, ci este de-a dreptul o aventură, transparențele caligrafice din acuarele romane, avalanșele nabiste ale culorii și toată acea dezinvoltură indescriptibilă atât de specifică, alături de grafismul artistului, poartă o indiscutabilă amprentă personală, fie că amintesc formule preexistente, fie că sunt lucrări cromatice aproape obiective, dincolo de orice model și autor. La acest eveniment vor participa aproximativ 200 de invitați din partea organizațiilor nonguvernamentale din domeniu, parteneri media, personalități din mediul artisitic și mediul de afaceri care susțin proiectele organizațiilor colaboratoare, reprezentanți ai diferitelor instituții, parlamentari, membri ai corpului diplomatic precum și din cadrul Președinției României, M.A.I, Medici ai Academiei Române. Invitați speciali Anca Pandrea Irina Margareta Nistor Ana Raluca Chișu Fondator Asociația KinetoBebe

25 octombrie 2018

fb

Sinergii Cromatice

O primă expoziție la Râmnicu Vâlcea, organizată împreună cu Centrul de Cultură al Consiliului Județean Vâlcea, curator Mioara Plop Comănescu. Spaâiul de desfășurare a fost sala principală a Bibliotecii Antim Ivireanu Râmnicu Vâlcea.

27 iulie 2018

Semne și semnificații plastice – Galeria de Arta “Constantin Iliescu” Râmnicu Vâlcea

Galeria de Arta “Constantin Iliescu” Râmnicu Vâlcea organizează sub egida Consiliului Județean Vâlcea expoziția Semne și semnificații plastice, curator Mioara Plop Comănescu. Expoziția are ca scop să aducă împreună artiști plastici din județul Vâlcea cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Expun 30 de artisti plastici din domeniile sculptura, arta religioasa, pictura decorativa, pictura sevalet, tapiserie

Autentificare

Ai uitat parola?

gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more