News & events

Each template in our ever growing studio library can be added and moved around within any page effortlessly with one click. Combine them, rearrange them and customize them further as much as you desire. Welcome to the future of building with WordPress.

Artiști la Palatul Culturii: Expoziție de excepție sub conducerea lui Viorel...

Intre 13 octombrie si 13 noiembrie Palatul Culturii din Dragășani a fost martorul unei eveniment artistic de...

Lumini și umbre-Expoziție de artă organizată la Galeria Cluj Art

Imagini de la expoziția pe care am organizat-o pe 24 februarie la galeria Cluj Art din Cluj....

Criticul de artă italian Siro Perin despre lucrarea Octombrie Roșu la...

Criticul de artă italian Siro Perin despre lucrarea "Octombrie Roșu" a lui Trandafir la în cadrul Bienalei de la Veneția.

Interviu Viorel Trandafir la Radio Prodiaspora din Nurenberg

Viorel Trandafir cântă pe versurile marilor poeți români, dar și pe versurile propriilor poeme, iubește, pictează, visează...

Dansul Salomeei s-a plătit cu ‘Capul Botezătorului’ | Sacrificiul suprem pentru...

In pânza pictată de Trandafir chipul Sf Ioan Botezătorul este unul liniștit, o liniște demnă de pacea mântuirii de apoi pe care a proorocit-o întreaga lui viață. Sentmentul morții este înlocuit cu acela al unui somn lin în timp ce capul este așezat central, dominând compoziția precul un centru al unei galaxii. Lipsa sângelui scurt nu știrbește nota de sacrificiu ci întărește mai degrabă calitatea divină a sfântului dobândită după uciderea sa. Astfel Botezătorul devine arhetipul martiriului pentru credință și al implinirii promisiunii vieții veșnice.

Lucrarea “Octombrie Roșu” va fi expusă la Veneția în cadrul ediției...

După ce a fost expusă pentru prima dată într-o expoziție de gală de la Muzeul Național Cotroceni, Palatul Prezidențial, lucrarea Octombrie roșu, semnată de Trandafir a plecat la Veneția unde este expusă zilele acestea la Santa Fosca, o clădire din centrul istoric al orașului. Expoziția din care face parte a fost organizată de galeria Cluj Art, din România în colaborare cu D'E.M. Venice Art Gallery din Italia și face parte din a 59-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, unul dintre cele mai importante evenimente de artă din lume, propunându-și să aducă laolaltă nume sonore ale picturii contemporane românești și italiene.
Google search engine